سایت حقوقدان وکیل دادگستری

گروه وکلای حقوقدان

برای تغییر نام خانوادگی چه مدارکی لازم است

برای تغییر نام خانوادگی چه مدارکی لازم است موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم.همچنین شما می توانید جهت مشاوره خوب در قسمت نتیجه گیری با ما تماس گرفته و مشاوره حقوقی مناسب در خصوص موضوع داشته باشد.نام خانوادگی عبارت است از نامی که به وسیله آن افراد یک خانواده از افراد خانواده دیگر شناخته می شود بدین ترتیب شناسایی افراد خانواده به وسیله نام خانوادگی انجام می شود.بهره مندی از نام خانوادگی یک حق حق مسلم برای هر فردی می باشد و یک نوع مالکیت برای این نام ایجاد می کند.

برای تغییر نام خانوادگی مالکیت لازم است

نام خانوادگی برای تشخیص هویت افراد جامعه در روابط بین آنان به کار می رود.نام خانوادگی مختص اشخاصی است که به نام آنها ثبت شده و پس از فوت به ورثه قانونی آنها انتقال می یابد.طبق  ماده ۹۹۷ قانون مدنی هر کس باید دارای نام خانوادگی باشد.

اتخاذ نام‌های مخصوص که به موجب نظامنامه اداره سجل احوال معین می شود ممنوع است. اشخاص می‌توانند هر نامی را برای خود اتخاذ کنند. هرچند که دارای معنا و مفهوم نباشد.

نام‌هایی که انتخاب آنها ممنون می باشد به صورت مقرر در ماده صد نظام نامه اداره سجل احوال در ۵ بند مقرر می باشد:

  • نام خانوادگی متعلق به کسی است که آن نام را برای خود در دفاتر ثبت احوال معین نموده باشد .
  • نام های خانوادگی پس از ثبت در دفاتر ثبت احوال قلمرو هر دفتر آمار و ثبت احوال مختص اشخاصی است که به نام آنها ثبت شده و دیگری حق انتخاب آن نام ها را ندارد ولی در حوزه قلمرو دفاتر دیگر اتخاذ آن نام ها بلامانع است.
    به استناد ماده ۳۹ قانون اصلاح قانون ثبت احوال: نام خانوادگی ثبت شده در حوزه قلمرو هر دفتر ثبت احوال مختص اشخاصی است که آن نام را برای خود می گزیده‌اند و بدین جهت خانواده مزبور می توانند دیگری را که به آن نام خانوادگی خود را نا میده منع نماید.

بیشتر بخوانید:همه چیز در مورد تغییر نام خانوادگی

نکاتی که برای تغییر نام خانوادگی باید بدانیم

هر کس که نام خانوادگی او را دیگری بدون اجازه انتخاب کرده باشد می توانند در دادگاه شهرستان حوزه مربوطه خود به طرفیت غاصب  اقامه دعوا کرده و در حدود قوانین تغییر نام خانوادگی غاصب را بخواهد.نام خانوادگی پس از فوت به ورثه قانونی انتقال می یابد و هر یک از ورثه می تواند دیگری را که بخواهد آن نام را اختیار کند مورد اعتراض و تعقیب قرار دهد. ولی مالکان می توانند به دیگری اجازه دهند نام خانوادگی آن ها را اختیار کنند. قید مشترکا در اینجا به این معنی است که  یکی از ورثه نمی‌تواند اجازه این کار را به شخص دیگری بدهد. زیرا نام خانوادگی متعلق به تمامی ورثه می باشد.

مدارک مورد نیاز برای تغییر نام و نام خانوادگی

اشخاص می توانند با استناد به مواد 40، 41 و 42 قانون ثبت احوال  و ماده 997 قانون مدنی و سایر دستورالعمل های قانونی، نام خانوادگی و نام خود را تغییر دهند. مدارک مورد نیاز عبارتند از:
  • درخواست تغییر نام و نام خانوادگی
  • اصل شناسنامه و کپی آن
  • رسید واریزی به حساب اداره احوال
  • اجازه نامه پدر یا جد پدری برای استفاده از نام خانوادگی خود، این مجوز باید رسمی و در دفاتر اسناد رسمی یا ثبت احوال ثبت شده باشد.
  • متقاضی تغییر نام باید بالای 18 سال سن داشته باشد و اگر کمتر از 18 سال سن داشته باشد، تنها در صورت داشتن حکم دادگاه مبنی بر تغییر نام، به درخواست آنها رسیدگی می شود.
  • ضمناً پدر یا جد پدری، وصی و قیم می توانند به وکالت از صغیر اقدام کنند.
  •  
  • مراحل تغییر نام خانوادگی چگونه است

  • برای تغییر نام خانوادگی   باید به اداره ثبت احوال محل سکونت یا محل ثبت شناسنامه مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.
  • کمیته رسیدگی طبق دستورالعملی که در اختیار دارد، درخواست شخص را بررسی می‌کند، در صورتی که واجد شرایط تشخیص داده شود، با درخواست آن موافقت می‌شود، اما در صورت رد وضعیت  ، می‌تواند از طریق دفتر دادگاه عمومی محل مراجعه کند. محل سکونت خودتان و به این ترتیب باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و علیه اداره احوال ثبت نام کند. دادگاه به این درخواست رسیدگی خواهد کرد.

 

 

 نتیجه
جهت مشاوره مدارک تغییر نام خانوادگی با شماره 02186128670  تماس حاصل نمایید.
 
برای تغییر نام خانوادگی چه مدارکی لازم است

در این خصوص مقاله را با دقت بخوانید همه چیز بیان شده

برای تغییر نام خانوادگی به کجا باید برویم

به اداره ثبت احوال محل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وكيل طلاق توافقي در صادقيه|وكيل طلاق در صادقيه

طلاق توافقی

فوری (10 روزه)