فهرست مطالب
خير، مگر اينكه دستوري در اين باره از طرف مقامات قضايي صادر شود
اگر دارنده پس از آنكه چك را برگشت زد آن را به ديگري منتقل كند در اين صورت شكايت كيفري منتفي ميشود و حتي بعد از طرح شكايت اگر چك را به ديگري منتقل نمايد يا حقوق خود را به ديگري واگذار نمايد به هر نحو كه باشد تعقيب كيفري موقوف خواهد شد. مگر اينكه انتقال قهري باشد مثل اينكه دارنده فوت كند و چك به ورثه او برسد كه در اين حالت ورثه به قائم مقامي دارنده ميتوانند اقدام به طرح شكايت يا تعقيب آن بنمايد.(عنوان مقاله:وکیل چک کیفری-چک کیفری-وکیل چک)
هرگاه شاكي قبل از صدور حكم قطعي گذشت نمايد يا اينكه صادركننده چك وجه آن را به شاكي پرداخت نمايد ، مرجع رسيدگي قرار موقوفي تعقيب صادر مينمايد . اگر گذشت شاكي يا پرداخت وجه چك از صادر كننده بعد از صدور حكم قطعي باشد اجراي حكم موقوف ميشود.(عنوان مقاله:وکیل چک کیفری-چک کیفری-وکیل چک)
1)نبود وجه نقد يا كسري آن در تاريخ مندرج در چك
٢) خارج كردن تمام يا قسمتي از وجهي را كه به اعتبار آن چك صادر شده است
٣) دستور عدم پرداخت وجه چك به بانك
ماده ٧ قانون صدور چك بر اساس مبلغ مندرج در چك مجازاتهاي متفاوتي را ذكر كرده است :
الف) چنانچه مبلغ مندرج در متن چك كمتر از ده ميليون ريال باشد ، صادر كننده به حبس تا حداكثر شش ماه محكوم خواهد شد. البته دادگاه اگر بخواهد كمتر از ٩١ روز حبس را در حكم خود قيد نمايد ، بايد آن را به جزاي نقدي تبديل كند.
ب) چنانچه مبلغ مندرج در متن چك از ده ميليون ريال تا پنجاه ريال باشد از شش ماه تا يك سال حبس محكوم خواهد شد
ج) چنانچه مبلغ مندرج در متن چك از پنجاه ميليون ريال بيشتر باشد به حبس از يك سال تا دو سال و ممنوعيت از داشتن دسته چك به مدت دو سال محكوم خواهد شد.
نكته: هرگاه شخصي بيش از يكبار چك بي محل صادر كند و تعقيب وي منتهي به صدور كيفر خواست شود حساب جاري وي بسته شده و تا سه سال به نام او حساب جاري وي بسته شده و تا سه سال به نام او حساب جاري ديگري باز نخواهد شد.