فهرست مطالب
با مرگ شخص، آنچه از وي به جا مي ماند بر اساس ترتيب خاصي به بازماندگان وي ميرسد.
ارث به فوت حقيقي يا فرضي شخص تحقق پيدا ميكند . يعني بعد از مرگ است كه مسئله ارث گذاشتن متوفي و ارث بردن ورثه به ميان مي ايد.
دادگاه ميتواند در موردي كه از تاريخ خبري كه از زنده بودن شخص غائب در دست است گذشته باشد كه عادتا چنين شخصي زنده نميماند ، حكم فوت فرضي اورا صادر نمايد.
١) وقتي كه ده سال تمام از اخرين خبري كه از حيات غايب رسيده گذشته و در انقضا مدت مزبور سن غايب از هفتادو پنج سال گذشته باشد.
٢) وقتي كه يك نفر به عناويني از عناوين قشون مسلح بوده و در زمان جنگ مفقود و سه سال تمام از تاريخ انعقاد صلح بگذرد بدون اينكه خبري از او برسد
٣) وقتي كه يك نفر حين سفر دريايي در كشتي بوده و كشتي در حين مسافرت از بين رفته باشد و در ضمن سه سال تمام از تاريخ تلف شدن كشتي گذشته باشد بدون اينكه از آن مسافر خبري برسد.
تاريخ فوت معمولا با سند خلاصه مرگ و ثبت واقعه در اسناد سجلي و ابطال شناسنامه معلوم ميشود. در فوت فرضي تاريخ صدور حكم ، زمان فوت شخص محسوب ميشود . بعد از اينكه معلوم شود مرگ حقيقي در تاريخ ديگري بوده و يا اينكه غائب زنده پيدا شود، در اين موارد حكم فوت فرضي باطل ميشود.وکیل ارث در تهران- وکیل ارث و میراث
براي ارث بردن بايد بين متوفي و كسي كه ميخواهد از او ارث ببرد خويشاوندي وجود داشته باشد، خواه خويشاوندي نسبي باشد يا سببي.
خويشاوندي نسبي بايد ناشي از نسب مشروع باشد ، بنابر اين ولد ناشي از زنا از پدر و مادر و خويشان آنها ارث نميبرد.وکیل ارث در تهران- وکیل ارث و میراث