در پرونده های کلاهبرداری همانطور که می دانید برخی از دعاوی برخی از دعاوی کیفری و شکایت کیفری همزمان دادگاه ضمن تعیین مجازات حکم به رد اموال هم خواهد داد .
به عنوان مثال در شکایت مطالبه دیه مطالبه دیه دعوای کیفری هست که زمان مجازات فرد حکم پرداخت دیه هم صادر میکند و یا دعاوی مثل و شکایتی مثل رباخواری و یا شکایتی مانند سرقت و یا شکایتی مثل کلاهبرداری و یا شکایتی مثل اختلالات و در این شکایت که مطرح میشه دادگاه زمان مجازات حکم به رد اموال میدهد موضوع بحث ما هم رد اموال موضوع کلاهبرداری حذف خیلی موارد پیش میآید که دادخواست مشخص نمیکند که چه مالی باید رد بشه و به چه ارزشی باید رد بشه.
قانون آیین دادرسی کیفری رفع کرده این مشکل رو قانون جدید آیین دادرسی کیفری و در حالت کلی گفته که محاکم باید مشخص کنند. آن چیزی که میخواهد رد بشه این همان مال است مثلاً یک خودروی موضوع کلاهبرداری بود حکم صادر شده همون خودرو برگرده به مالک اصلی یا یا شبیه اون موضوع است.
مثلاً ۱۰۰ تن برنج موضوع کلاهبرداری بوده دادگاه می گوید ۱۰۰ تن برنج مشابه همون که موضوع هم کلاهبرداری بوده باید رد بشه و در مواردی که این اعمال میان در ما لیست قیمت مالی مشخص میکنه و حکم به مسئله ارزش ریالی اونمال باید رد بشود به مالباخته ته ارزشگذاری اون مال در مرحله اجرای احکام ولی در بیشتر موارد دادگاه به ارزش گذاری مبلغی که در دادسرا صورت گرفته و یا در شکل های مطرح شده اکتفا میکند و این هدف را مبنای ردمان قرار می دهد و بر مبنای همان هدف جزای نقدی مجرم را تعیین می کند.
در خصوص کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما تماس بگیرید و نمونه آرایی که در این زمینه هست را ببینید و اطلاعات بیشتری را به دست بیارید ممنون از اینکه مقاله ما را خواندیم